Smaragd Gyógyszertár
Keresés:   

Termékek

Kozmetikumok

Alakformáló termékek

Kötszerek

Dr SCHOLL

Gyógyászati segédeszközök, műszerek

Pszoriázis ápolása

Rosacea ápolása, kezelése

Külső élősködők elleni készítmények

Pigmentfoltok kezelése, halványítása

Hajhullás

Intim Higiénia

Inkontinencia

Méregtelenítés, lúgosítás

Dohányzás elleni készítmények

SWISS Laboratory Vitamin italok

NUXE Paris kozmetikumok - KIÁRUSÍTÁS!

JutaVit

PESZTONKA tejszívó készülék


Az anyatej a csecsemők létfontosságú -semmi mással nem pótolható- tápláléka. Szoptatás után az emlőkben maradó anyatej gyulladást okoz, és végső soron a tej elapadásához vezet, ezért azt minden szoptatás után el kell távolítani.
 

Az erre a célra készített -és jelenleg forgalomban levő- mellszívó készülékek használata kényelmetlen, fárasztó vagy helyhez kötött. Ezt a problémát oldotta meg a PESZTONKA.

Egy kisméretű motor vákumot állít elő, amely -egy tartály (cumisüveg) közbeiktatásával kialakított zárt rendszerben- lehetővé teszi az anyatej fájdalommentes, hygiénikus összegyűjtését. Ugyanígy egy másik speciális adapter segítségével a csecsemők orrváladékának eltávolítására is használható (orrszívó).

A PESZTONKA használata megszabadítja a kismamákat egy fáradságos, sokszor kényelmetlen munkától. Mindenhol használható, ahol elektromos energia van! Használata egyszerű, higiénikus. Az egész rendszer sterilizálható.

Fontos előírások:

 • Az első használatot megelőzően a tejjel érintkező alkatrészeket, vízben forralással 30 percig sterilizálni kell.
 • Tilos a vákuumszivattyút hálózatra kapcsolni, ha a készülékdobozon, vagy a vezetéken repedés, törés látható!
 • A sérült mellharang használata balesetveszélyes!


A készülék alkalmazása:
Szoptatás után a mellekben maradó anyatej gyulladást okoz és végső soron az anyatej elapadásához vezet. Ezért szükséges a maradék tej eltávolítása az emlőkből. A PESZTONKA (SM-89-02) elektromos tejszívó készülékkel otthon, kényelmes körülmények között, gyorsan és fájdalommentesen végezhető el a tej kifejése. A készülék zárt rendszert alkot, így a tej higiénikusan, közvetlenül a cumisüvegbe kerülve azonnal
felhasználható, vagy a következő etetésig tárolható.

Egy készülék, két feladatra!

A PESZTONKA vákuumpumpájához egy speciális orrtisztító szonda csatlakoztatásával egy további funkció is ellátható. Segítségével náthás időszakban is biztosítható a szabad orrlégzés – megelőzhető sok betegség kialakulása – és megkönnyíthető a kisbabák táplálkozása.

A készülék 2 db 1,5 V-os AA jelű elemmel is működik, melyet a ház alján található lap kivételével tehetünk be. A környezetre veszélyes, elhasznált elemeket, csak erre a célra kialakított gyűjtőbe szabad összegyűjteni, eldobni tilos.

A tejszívó készülék használata:

 • A készüléket és a cumisüveget helyezze a tartójába és tegye olyan helyre, ahol nem borulhat fel és Ön könnyen eléri.
 • Az adaptert csatlakoztassa a (230 V-os, vagy 120 V-os) hálózatba, majd a vákuumszivattyúba.
 • A mellharangot tegye a mellre, majd a vákuumszivattyú és a cumisüveg közötti furatos csövet a nagyujj és a mutatóujj közé véve a furatot fogja be. Ekkor a tej a cumisüvegben rövid időn belül megjelenik. A furatos cső nagyujj és mutatóujj közötti elforgatásával (elpörgetésével), majd gyors visszaforgatásával a vákuum nagysága szabályozható. Ha a furatos csövet elengedjük, a vákuum megszűnik, a harang a mellről leesik.
 • A másik lehetőség, hogy a furatos csövet a 100 mm-es szilikon csővel együtt levesszük, és a 450 mm-es csövet közvetlenül a szivattyúra és a cumisüvegre csatlakoztatjuk. Ebben az esetben a harang mellre helyezése után a mellre szívódik, a két kéz szabad marad és lehetőség adódik a mell használat közbeni masszírozására. Ilyenkor a szívás erősségét a harang mellett a mell megnyomásával, vagy a harang billentésével fals levegőt beengedve biztosítjuk.
 • A cumisüveg legfeljebb kétharmad részig tölthető meg.Használat után a készüléket kapcsoljuk ki, az adaptert húzzuk ki a hálózatból.

A készülék tisztítása, fertőtlenítése:

A vákuumszivattyút enyhén nedves mosogatószeres ruhával töröljük át. Vigyázzunk, hogy a készülékbe ne kerüljön víz! A többi elemet (cumisüveg, tömítés, csatlakozócsonk, mellharang, tejoldali szilikoncső) bő melegvízben mosogatószerrel elmossuk, öblítjük, majd 30 percig vízben forralva fertőtlenítjük, csepegtetőn szárítjuk. A mellharang tartó villát ne forraljuk, mert eldeformálódhat.

Fontos tudnivalók:
Ha a cumisüveg kupakjából hiányzik a tömítés, akkor nincs vákuum, nincs szívóerő! Ugyanez a jelenség akkor is, ha a cumisüveg kupakja nincs ráhúzva az üvegre. A cumisüveg működés közben csak függőlegesen állhat.

Mit kell tenni zavar esetén?
Ha a készülék nem szív, akkor

 • vizsgáljuk meg, hogy a cumisüveg kupakja jól zár-e?
 • a szilikonvezeték-csatlakozásoknál nincs-e tömítetlenség?
 • Ha a vákuumszivattyú nem működik, akkor vizsgálja meg, hogy a fali csatlakozóban van-e feszültség?
 • A vákuumszivattyún mindennemű javítást csak a gyártó végezhet!
 • Meghibásodás, rendellenes működés esetén kapcsolja le a készüléket, és távolítsa el az adaptert a hálózati csatlakozóból. 

Az orrjárattisztító szonda használata:

Az orrjárattisztító készüléket kétféle szondafejjel forgalmazzuk.

 • A kúpos végű szondafejet általános használatra ajánljuk. Ezzel az eszközzel az orrüreg mélyen tisztítható. Ültessük fel, vegyük ölünkbe a kisbabát. Tegyük a gyermek egyik orrlyukához az orrtisztító szondát. Az orrlyuk és a szonda légmentesen illeszkedjen, és ujjunkkal fogjuk be a másik orrlyukat. Ha jól illesztettük a szondát az orrlyukhoz, néhány másodperc múlva megjelenik a szomdában az orrváladék. Ezt a műveletet végezzük el mindkét orrnyíláson.
 • A galléros szilikonos csövecskével ellátott szondafej a jól látható (híg vagy csomós) váladék leszívására alkalmas. Ültessük fel, vegyük ölünkbe a kisbabát. Tegyük az orrnyíláshoz az orrtisztító szondát, úgy. hogy a rövid galléros szilikonos csövecske vége a váladékba érjen. A kiszívott váladék néhány másodperc múlva a szondában megjelenik. Ezt a műveletet végezzük el mindkét orrnyíláson.

FIGYELEM: A galléros szilikon csövecskével ellátott szondát nem szabad az orrnyílásba tövig bedugni, mert az a babának kellemetlen lehet, az orrnyílást felsértheti.

A vákuumszivattyú tisztítása:
A szondafejről húzza le a szilikoncsövet. Mosószeres oldatban mossa ki a szonda mindkét felét, bő vízben öblítse, majd forralással 30 percig fertőtlenítse.

Az orrszonda tisztítása:
A szivattyúhoz csatlakozó szilikon csövet húzzuk le a szívócsonkról. Meghíbásodás, rendellenes működés esetén kapcsolja le a készüléket, és távolítsa el az adaptert a hálózati csatlakozóból.

Sikeres orrtisztítás után a vákuumszivattyút áramtalanítsuk úgy, hogy kikapcsoljuk és kihúzzuk az adaptert a dugaljból. A vákuumszivattyú házát kívülről mosogatószeres ruhával tisztíthatjuk meg. Ha a szivattyúba véletlenül tej kerül, akkor a szivattyút az ábrán látható módon bő vízzel
át kell mosni.

A tisztítás menete:

 • Engedjen langyos vizet egy pohárba.
 • Tegye a szivattyú szilikon szívócsövét a vízbe.
 • A készüléket tartsa egy edény (mosó-, mosogatótál) fölé.
 • Kapcsolja be a készüléket.
 • Az átmosás szükség esetén többször megismételhető.  

  Forrás: Termékleírás 


2010-07-29 13:33

« Vissza | Összes cikk »

Bejelentkezés

E-mail: 
Jelszó:
Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Bevásárlókosár

0 termék,
0 Ft értékben
(€ 0.00)

Hivatalos kereskedés

Gyógyszertárunk az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által engedélyezett módon, hivatalosan forgalmazhat az Interneten is vény nélkül kapható gyógyszereket. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide!

Forint - Euro konverter

Ft = 0.00 Euro