Smaragd Gyógyszertár
Keresés:   

Termékek

Kozmetikumok

Alakformáló termékek

Kötszerek

Dr SCHOLL

Gyógyászati segédeszközök, műszerek

Pszoriázis ápolása

Rosacea ápolása, kezelése

Külső élősködők elleni készítmények

Pigmentfoltok kezelése, halványítása

Hajhullás

Intim Higiénia

Inkontinencia

Méregtelenítés, lúgosítás

Dohányzás elleni készítmények

SWISS Laboratory Vitamin italok

NUXE Paris kozmetikumok - KIÁRUSÍTÁS!

JutaVit

NATRIUM CHLORATUM D6,D12


A nátrium-klorid (Natrium muriaticum, konyhasó, NaCl) a Na-sók közül a legnagyobb élettani jelentőséggel bír. Abszolút életfontosságú (esszenciális) só. Míg a kálium túlnyomó mennyiségben a sejteken belül található, addig a nátrium mintegy fele az extracelluláris (sejt közötti) állományban található, további része, kb. az egyharmada a csontokban és a porcszövetekben található meg. Emellett előfordul a gyomorban és a vesékben, ez utóbbiakban egy viszonylag magas sejten belüli nátrium-koncentráció figyelhető meg. A nátrium szabályozza a vízháztartást, az ozmotikus nyomást (az ozmotikus nyomás szabályozásához egy felnőtt embernek átlagos testi tevékenység esetén 5 – 10 gramm konyhasóra van szüksége), a sav-bázis egyensúlyt, felelős az izmok és az idegek ingerelhetőségéért (Na-K pumpa), elősegíti a sejtek újraképződését és a vörösvértestek termelődését.

Fő alkalmazási terület:- A a Na-sók közül a legnagyobb élettani jelentőséggel bír.

Alkalmazási területek

Vérszegénység, klorózis (sápkór), étvágytalanság, lesoványodás, híg váladékkal jelentkező nyálkahártya- hurutok, gyomor- bélhurut vizes hasmenéssel, tejhiány gyermekágyas anyáknál, atóniás székrekedés, aranyeres csomók, viszketés és zsibbadás a végtagokban, nedvedző bőrkiütések, reumás panaszok, fejfájás, migrén, könny- és nyálfolyás, neuraszténia, hisztéria, mozgási gyengeség.

Hiánytünetek

Allergiás kórképek, szénanátha, nyálkahártya-hurutok, száraz bőr. Tartós és súlyos hiánytünetek esetén ízületi- és izomreuma, érelmeszesedés, bűzös vizelet és maró testváladékok, híg hasmenés, rossz tápláltsági állapot gyomor- és bélfelszívódási zavarok miatt, étvágytalanság, vérszegénység, vérzések alakulhatnak ki.

Arcdiagnózis

A Natrium chloratum- hiány Schüßler szerint a szekrétumok mennyiségi és minőségi megváltozásában mutatkozik meg. Ezek a következők:

  • Zselatinszerű fénylés az arcon. Ez egy nedves hatású, megszakítással tarkított, a bőr állapotát látni engedő fénylés, ami nagyon hasonlít ahhoz a jelenséghez, amit a meztelen csiga hagy hátra maga után. A fénylés igazából nem lemosható és többnyire nem az egész arcon jelentkezik. Kisebb fokú hiány esetén az elváltozás az orron és a szemhéjakon figyelhető meg, leginkább a belső szemzugból kiindulóan. A hiány mértékének megállapítása a fénylő folt kiterjedése és annak intenzitása alapján történik, azaz milyen mértékben terjedt ki az arcon és milyen erősségű a fénylés.
  • Püffedtség. Az arcon jelentkező püffedtség a testfolyadékok eloszlási zavarát tükrözi: kitágult bőrpórusok figyelhetők meg, a bőr hasonlít a narancs héjához. A pórusok mélyek, körülöttük a bőr duzzadt és kissé megemelkedett. Kisebb hiány esetén ezek a tünetek csak az orrszárnyak mellett észlelhetők általában pénzérményi területen.
  • Ragacsos szemhéjszél. Kisfokú Natrium chloratum- hiány esetén az alsó szemhéjon megfigyelhető, hogy a szemhéjszél nyálkával fedett.
  • „Cipóarc”. Folyadékretenció miatt kemény, telt arc zselatinos fényléssel. Ha zsíros fénylés állapítható meg, akkor még Natrium phosphoricum- hiány is fennáll.

2010-07-29 11:39

« Vissza | Összes cikk »

Bejelentkezés

E-mail: 
Jelszó:
Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Bevásárlókosár

0 termék,
0 Ft értékben
(€ 0.00)

Hivatalos kereskedés

Gyógyszertárunk az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által engedélyezett módon, hivatalosan forgalmazhat az Interneten is vény nélkül kapható gyógyszereket. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide!

Forint - Euro konverter

Ft = 0.00 Euro