Smaragd Gyógyszertár
Keresés:   

Termékek

Kozmetikumok

Alakformáló termékek

Kötszerek

Dr SCHOLL

Gyógyászati segédeszközök, műszerek

Pszoriázis ápolása

Rosacea ápolása, kezelése

Külső élősködők elleni készítmények

Pigmentfoltok kezelése, halványítása

Hajhullás

Intim Higiénia

Inkontinencia

Méregtelenítés, lúgosítás

Dohányzás elleni készítmények

SWISS Laboratory Vitamin italok

NUXE Paris kozmetikumok - KIÁRUSÍTÁS!

JutaVit

SILICEA D6,D12


Fő alkalmazási terület:Kötő-és támasztószövetek: bőr, csont, haj, köröm. Silicea a Calcium sulfuricum mellett a gennyesedésekkel járó akut- és krónikus gyulladások fő szere. Továbbá alkalmazható az érfal gyengeségekor (visszerek, aranyeres csomók stb.) a köröm- és a haj megbetegedéseiben, külső elválasztású mirigyek gyulladásában és megkeményedése esetén, forradási folyamatok meggyorsítására, csontsipolyok, csontszú, angolkór, árpa, éjszakai verejtékezések kezelésére. Elősegíti az izzadmányok, folyadékgyülemek felszívódását és csökkenti a húgysav mennyiségét a vérben (hasonlóan a Natrium phosphoricum- hoz). A Silicea-gyerek koravénnek néz ki és alultápláltnak tűnik, a bőre és az izomzata petyhüdt. Gyengének, levertnek és teljesítményre kevéssé képesnek tűnik. 

Hiánytünetek

Acidum silicicum (kovasav, illetve kovasav-anhidrid, kvarc, homok, SiO2 × xH2O) a szervezetben a kötő- és támasztószövetek működésében nélkülözhetetlen, fontos a bőr- és a nyálkahártyák, a körmök, a haj és a csontok felépítésében. A kovasav fokozza a szövetek ellenálló- képességét és azok mechanikai feszességét („biokémiai kozmetikum”). A tüdő, a nyirokcsomók és a mellékvesék jelentős mennyiségben
tartalmazzák. A szilícium, amely fontos összetevője a kovasavnak, a földkéreg második leggyakoribb eleme az oxigén után. A szervezet kovasav-tartalma embrionális korban a legmagasabb és az életkor előrehaladtával mennyisége folyamatosan csökken. De nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is megváltozik, mert az embrionális kötőszövetben amorf, magas víztartalmú kovasav található, míg idősebb korban a kovasav inkább komplexeket képez kevés víztartalom mellett. A mészanyagcserében is különleges szerepet játszik. Más anyagok mellett a kovasav szükséges a kalcium táplálékból történő felvételéhez, szabályozza a kollagénszintézist (vázfehérjetestek képződését) és aktiválja a fagociták (falósejtek) tevékenységét, melyek a fertőzések elhárításában játszanak jelentős szerepet.

Arcdiagnózis

A szövetek hiányos kovasav ellátottsága a következő elváltozásokat okozhatják az arcon:

1. Mázas fénylés. Úgy fénylik, mint egy tükör, de a bőrön nincs elváltozás. Először az orron, az orrnyergen, majd az orcákon, illetve az egész arcon megfigyelhetővé válik. Kezdődő hiányállapot esetén gyakran a hajszálak tövénél figyelhető meg ez az elváltozás. A „polírozott” fejbőr kopaszoknál az erős Silicea – hiány jele. A kifényesedett bőr – ami a pergamenhez hasonlít – a mázas fénylés előfokának tekinthető.

2. Szemüregek elváltozása. Ha a beteg felfelé tekint, akkor a szemhéj és a homlokcsont között egy mélyedés figyelhető meg, ami különböző szélességű és mélységű lehet.

3. Szarkalábak, homlokredők, fül előtti redők. A kötőszövet rugalmasságának csökkenése miatt alakulnak ki. Ezen kívül törékeny, berepedezett körmök, töredezett hajvégek, terhességi csíkok (ilyenkor kezelés Nr. 1 Calcium fluoratum-mal együtt).


2010-07-29 11:37

« Vissza | Összes cikk »

Bejelentkezés

E-mail: 
Jelszó:
Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Bevásárlókosár

0 termék,
0 Ft értékben
(€ 0.00)

Hivatalos kereskedés

Gyógyszertárunk az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által engedélyezett módon, hivatalosan forgalmazhat az Interneten is vény nélkül kapható gyógyszereket. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide!

Forint - Euro konverter

Ft = 0.00 Euro