Tel.: +36-34-311-135

APIVITA

@@

AZ APIVITA MEGALAPÍTÁSA

Minden 1979-ben kezdődött, amikor két fiatal gyógyszerész, Niki és Nikos Koutsianas, a környezeti fenntarthatóság úttörői, a méhek társadalmát és a görög növények egyedülálló biológiai sokszínűségét tanulmányozva inspirálódtak arra, hogy létrehozzák az első természetes, méhészeti termékek és gyógynövénykivonatok felhasználásával készített kozmetikumokat. Így indult ez a szenvedélyes utazás.

Küldetésünk

„POLLINATE BEAUTY” – SZÉPSÉG MINDENKINEK

A méhek társadalma és a görög természet egyedülálló biológiai sokszínűsége inspirálja az APIVITÁ-t, hogy szenvedéllyel, elkötelezetten és környezettudatosan állítsa elő natúr termékeit. Egy cég, akinek filozófiája a méhek társadalmát tükrözi:

egy olyan szervezet, amely soha nem hagyja abba az értékteremtést a társadalom, a természeti környezet és a gazdaság számára.

Ezeket az értékeket tartják szem előtt natúr termékeik fejlesztése és gyártása során: a fenntarthatóság és felelősség jegyében, a természet tiszteletben tartásával olyan kozmetikumokat állítanak elő, amelyek természetes összetevői hatékonyak maradnak a feldolgozás során, így számunkra a legjobbat nyújtják.

Inspirációink:

 
1: A Méhek

A TERMÉSZET „ALKIMISTÁI”

A méhkas egy értékteremtő szuperorganizmus, amely soha nem hagyja abba az értékteremtést a társadalom, a természeti környezet és a gazdaság számára. Nélkülözhetetlenek, ha ők eltűnnének, az ökoszisztéma nagy bajban lenne. Tudományos bizonyíték van rá, hogy a méhek már 100 millió évvel ezelőtt bolygónkon éltek. A beporzással azóta biztosítják az élővilág gazdagságát, sokszínűségét és fenntarthatóságát valamint a világ élelmezési ellátását, miközben értékes méhészeti termékeket állítanak elő. Ők környezetünk és a társadalom szépségének, egészségének és jólétének őrzői.


 
2. A Görög természet:

EGY GAZDAG ÉS KONZERVÁLT MENNYORSZÁG

A görög természet kivételes biológiai sokszínűségével és több mint 6.800 különféle növényfajjal - amiből 1.400 őshonos - egy felbecsülhetetlen értékű természeti kincs. Az Olimposz, a Taigetosz, az Atosz és Kréta hegyei „botanikai kincsestárnak” számítanak. Délen, a túlélés érdekében a növényzet nagy koncentrációban termel ki olyan bioaktív molekulákat, amelyek növelik a környezeti hatások elleni védekezést és elősegítik a regenerálódást - ami páratlan biológiai értékű hatóanyag a kozmetológia számára. Ezzel egyidejűleg ez a környezet menedék az őshonos méhtársadalom számára, ahol a szorgos állatok magas tápértékű összetevőkben gazdag méhészeti termékeket állítanak elő.

3. Örök szinergia

A méhek és a természet szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Míg a méhek megporzással formálják és fenntartják a vegetációt, addig a növények táplálják a méhtársadalmat és tökéletes környezetet kínálnak felbecsülhetetlen termékeik előállításához. Ennek az évezredes értékteremtő körnek a történelmileg elismert és a hagyományos gyógyszerkönyvekben leírt alkotóelemei képezik minden receptúránk alapját.A méhkaptár kincsei:

  • Méz
  • Propolisz
  • Méhpempő

A kaptár termékei felbecsülhetetlen egészségügyi és szépségápolási tulajdonságokkal bírnak. Az általunk felhasznált méhészeti összetevőket helyi méhészektől szerezzük be, akik a fenntartható és megújuló méhészeti gyakorlatokat követik, vegyszermentesen dolgoznak, és rendszeres teszteken esnek át.


@@

Növényi kivonatok, ásványi anyagok, csúcstechnológiai összetevők

A görög mediterrán természet egyedülálló biodiverzitást biztosít, ahol a növényzet a forró déli éghajlat túlélése érdekében speciális ellenálló és regenerációs tulajdonságokkal rendelkezik. A helyi flórából a leghatékonyabb növényi kivonatokat, gyógynövény infuzumokat (növényi forrázat) és illóolajokat választjuk ki termékeinkhez:

1

Pigmentfoltok

Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

A ráncok mellett jelentkező egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma az arcon, dekoltázson és a kézfejeken kialakuló, „öregségi foltok" néven ismert hiperpigmentáció. Többféle pigmentfolt létezik.  Lássuk mitől keletkeznek és mit tehetünk ellenük.

Pigmentation_HU_Bőröregedés és hiperpigmentáció
Bőröregedés és hiperpigmentáció

A napfény, a bőr természetes öregedése és a genetikai tényezők a fő felelősök bőr pigmentháztartásának alakulásáért.

A csökkenő pigment termelés és a bőrben való eloszlás is fontos hatással bírnak. Ha a melanin nevű, a bőr alaptónusáért felelős pigment nem oszlik el egyenletesen akkor az epidermisz felső rétegében gyűlik össze. Ennek következtében egyenetlenné válik a bőr tónusa, májfoltok és sötét pigmentfoltok alakulnak ki.

A bőröregedés

30 éves kor után már sok nő bőrén mutatkoznak az egyenetlen pigmentációra utaló első jelek (leggyakrabban sötét pigmentfoltokként). Ezekről legtöbbször a szabadtéri UVA sugárzás tehet. A foltok a bőrben kezdődő változások, az öregedés indikátorai.

A hormonális változások pigmentháztartásra gyakorolt hatása

A pigmentfoltok kialakulásában szerepet játszó második leggyakoribb tényező a hormonális egyensúly felborulása. A probléma felléphet bizonyos gyógyszerek  (pl. hormonális fogamzásgátló tabletták) hatására, vagy akár a terhesség alatti túlzott napozás miatt is.

Az akné nyomai

A bőr gyulladása vagy kisebesedése által okozott hiperpigmentáció életkortól független, ezért ebben az esetben nem „öregségi foltokról" beszélünk. Ebbe a kategóriába tartoznak pl. az akné után megmaradó sötétebb foltok. A begyulladt bőr körül felszabaduló melanin lapos, nem kitüremkedő rózsaszín, vörös vagy barnás foltokat hagy. Az UV sugárzás nem kiváltó ok, de súlyosbítja a már meglévő problémát.

Szabaduljon meg a pigmentfoltoktól

Ha megszabadult a sötétebb foltoktól és visszanyerte egyenletes bőrfelszínének ragyogó tónusát, akkor még hátravan egy nagyon fontos lépés. A mindennapi megelőző hatású bőrápoló rutin beiktatása.

A pigmentfoltok megelőzése

A napsugarak a fő felelősök a legtöbb sötétebb folt kialakulásáért és a bőr állapotának romlásáért is. A bőrgyógyászok ezért hangsúlyozzák az UV sugárzás elleni mindennapos védelem fontosságát. Amennyiben bőre hajlamos a hiperpigmentációra, szeretné megelőzni a pigmentfoltok kialakulását és sötétedését, használjon minden reggel UV filterrel rendelkező nappali krémet minél magasabb UVA és UVB faktorral akkor is, ha nem tervez intenzív napozást! Keresse a magas SPF-fel rendelkező vagy napvédelemre fejlesztett speciális krémeket.

Korrekció – az egységes bőrtónusért

Használja ki az intenzíven gondoskodó aktív hatóanyagok magas koncentrációját a korrektív bőrápolásban, és szabaduljon meg a hiperpigmentáció következtében keletkezett foltoktól az egységes bőrfelszínért.

Ne feledkezzen meg a mindennapos gondoskodásról megfelelő nappali és éjszakai arckrém használatával!

Ezen kívül mindig jó ötlet dermatológushoz fordulni pontos diagnózisért, tanácsadásért, kihasználva az invazívabb gyógyító megoldásokat is, mint pl. a lézeres pigmentfolt eltávolítást, intenzív hámlasztást, vagy a krioterápiás kezelést.