Tel.: +36-34-311-135

EUCERINA márka története - több mint 100 év tapasztalat és szaktudás – Az innovatív tudományos bőrápolás jegyében

Az Eucerin® márka mögött álló vállalat, a Beiersdorf neve több mint egy évszázada összeforrt a bőrápolás területén áttörést jelentő újításokkal. Az Eucerin® márka esetében a kutatás és a termékfejlesztés a kezdetektől fogva elválaszthatatlan a bőrgyógyászati kutatásoktól.

Az Eucerin® márka születése

A Beiersdorf alapítója - Paul C. Beiersdorf
Minden Eucerin® termék a termékfejlesztés első lépésétől fogva alapos kutatásokon megy keresztül, valamint gyógyszerészek és bőrgyógyászok szoros együttműködése által kerül kifejlesztésre.

A márka Hamburgban, Paul C. Beiersdorf patikájában született meg.

1882-ben Paul C. Beiersdorf szabadalmat nyújtott be egy új típusú sebtapaszra, és ezzel megalapította a Beiersdorf céget. Nyolc évvel később eladta az üzletet egy másik gyógyszerésznek, Oscar Toplowitznak, aki Beiersdorf márkanév alatt elkezdett különféle termékeket gyártani. Az úttörő szerepet betöltő bőrgyógyásszal, Paul Gerson Unnával való együttműködésnek köszönhetően ezek a termékek a bőrrel kapcsolatos legújabb kutatásokon alapultak.

A kutatás és fejlesztés fontossága a mai napig végigvonul a cég történetén.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes termékünk tudományos kutatások alapján készül és ezek bizonyítottan bőrbarát és hatékony termékek. Termékeink sokféle bőrproblémára nyújtanak megoldást.

Tudományos bőrápolás több mint egy évszázados múlttal

1900

Dr. Lifschütz szabadalmat nyújtott be az Eucerin® márkanévre, mellyel lehetővé vált a stabil emulzió gyártása.
Az első Eucerin® termékcsalád

Eucerit
1900-ban egy fiatal kémikus, Isaac Lifschütz szabadalmat jelentett be egy emulgeálószerre, melynek az Eucerit nevet adta - az ötletet a „szép viasz" jelentésű görög szó adta. Az, hogy dr. Lifschütz kifejlesztette az Euceritet, a maga idejében forradalmat jelentett a gyógyászatban. Az Eucerit megteremtette a lehetőséget az első stabil, víz-az-olajban típusú emulziók kifejlesztése számára. Ez volt az alapja az akkori idők összes Beiersdorf termékének is. Unna professzort különösen lenyűgözték az e technológiával készült krémek tulajdonságai:

Az Eucerin® krém gyógyszerészek számára tökéletes termék, mivel stabil és sima állagú, az orvosok könnyen tudják alkalmazni, és a betegeknek is kellemes a használata lágysága és hűsítő hatása miatt.

1950 - 1960

pH5 Eucerin® Kenőcs
Egészen 1950-ig kellett várni a következő Eucerin® termék megjelenésére: ez volt az Eucerin® Kenőcs. A termék megalkotásakor a cél az volt, hogy lúgos környezetben is hasson. A maga idejében igazi újításnak számított, mivel ez volt az első termék, mely garantálta a bőr védő savköpenyének megőrzését és helyreállítását, ami ma is rendkívül fontos szempont.

1970 - 1980

Eucerin® pH5 Testápoló és Krém
Az első Eucerin® termékcsalád, ami minden bőrterületre használható, és különösen alkalmas az érzékeny bőr ápolására. Az Eucerin® ekkor, ennek a termékcsaládnak a forgalomba hozatalával alapozta meg holisztikus orvosi bőrápoló programját, melynek célja a bőr egészségének fenntartása és védelme. A termékek kifejezetten érzékeny bőrre készültek, és az orvosok világszerte még ma is ezeket ajánlják számos bőrprobléma esetén, mert jól tolerálhatóak és hatékony védelmet nyújtanak.

Az első Eucerin® pH5 termékcsalád volt az egyetlen, amelyet a sebészeten a bőrbetegségek kezelésére ajánlottak.

(forrás: www.eucerin.hu)
1 299 Ft 974 Ft
767 Ft +áfa
203 Ft / g
6 799 Ft 5 099 Ft
4 015 Ft +áfa
20 Ft / ml
6 999 Ft 5 249 Ft
4 133 Ft +áfa
105 Ft / ml
3 499 Ft 2 624 Ft
2 066 Ft +áfa
35 Ft / ml
10 db raktáron
6 999 Ft 5 249 Ft
4 133 Ft +áfa
21 Ft / ml
6 299 Ft 4 724 Ft
3 720 Ft +áfa
63 Ft / ml
5 999 Ft 4 499 Ft
3 543 Ft +áfa
18 Ft / ml
5 999 Ft 4 499 Ft
3 543 Ft +áfa
1 800 Ft / g
10 999 Ft 8 249 Ft
6 495 Ft +áfa
165 Ft / ml
10 999 Ft 8 249 Ft
6 495 Ft +áfa
165 Ft / ml

Pigmentfoltok

Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

A ráncok mellett jelentkező egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma az arcon, dekoltázson és a kézfejeken kialakuló, „öregségi foltok" néven ismert hiperpigmentáció. Többféle pigmentfolt létezik.  Lássuk mitől keletkeznek és mit tehetünk ellenük.

Pigmentation_HU_Bőröregedés és hiperpigmentáció
Bőröregedés és hiperpigmentáció

A napfény, a bőr természetes öregedése és a genetikai tényezők a fő felelősök bőr pigmentháztartásának alakulásáért.

A csökkenő pigment termelés és a bőrben való eloszlás is fontos hatással bírnak. Ha a melanin nevű, a bőr alaptónusáért felelős pigment nem oszlik el egyenletesen akkor az epidermisz felső rétegében gyűlik össze. Ennek következtében egyenetlenné válik a bőr tónusa, májfoltok és sötét pigmentfoltok alakulnak ki.

A bőröregedés

30 éves kor után már sok nő bőrén mutatkoznak az egyenetlen pigmentációra utaló első jelek (leggyakrabban sötét pigmentfoltokként). Ezekről legtöbbször a szabadtéri UVA sugárzás tehet. A foltok a bőrben kezdődő változások, az öregedés indikátorai.

A hormonális változások pigmentháztartásra gyakorolt hatása

A pigmentfoltok kialakulásában szerepet játszó második leggyakoribb tényező a hormonális egyensúly felborulása. A probléma felléphet bizonyos gyógyszerek  (pl. hormonális fogamzásgátló tabletták) hatására, vagy akár a terhesség alatti túlzott napozás miatt is.

Az akné nyomai

A bőr gyulladása vagy kisebesedése által okozott hiperpigmentáció életkortól független, ezért ebben az esetben nem „öregségi foltokról" beszélünk. Ebbe a kategóriába tartoznak pl. az akné után megmaradó sötétebb foltok. A begyulladt bőr körül felszabaduló melanin lapos, nem kitüremkedő rózsaszín, vörös vagy barnás foltokat hagy. Az UV sugárzás nem kiváltó ok, de súlyosbítja a már meglévő problémát.

Szabaduljon meg a pigmentfoltoktól

Ha megszabadult a sötétebb foltoktól és visszanyerte egyenletes bőrfelszínének ragyogó tónusát, akkor még hátravan egy nagyon fontos lépés. A mindennapi megelőző hatású bőrápoló rutin beiktatása.

A pigmentfoltok megelőzése

A napsugarak a fő felelősök a legtöbb sötétebb folt kialakulásáért és a bőr állapotának romlásáért is. A bőrgyógyászok ezért hangsúlyozzák az UV sugárzás elleni mindennapos védelem fontosságát. Amennyiben bőre hajlamos a hiperpigmentációra, szeretné megelőzni a pigmentfoltok kialakulását és sötétedését, használjon minden reggel UV filterrel rendelkező nappali krémet minél magasabb UVA és UVB faktorral akkor is, ha nem tervez intenzív napozást! Keresse a magas SPF-fel rendelkező vagy napvédelemre fejlesztett speciális krémeket.

Korrekció – az egységes bőrtónusért

Használja ki az intenzíven gondoskodó aktív hatóanyagok magas koncentrációját a korrektív bőrápolásban, és szabaduljon meg a hiperpigmentáció következtében keletkezett foltoktól az egységes bőrfelszínért.

Ne feledkezzen meg a mindennapos gondoskodásról megfelelő nappali és éjszakai arckrém használatával!

Ezen kívül mindig jó ötlet dermatológushoz fordulni pontos diagnózisért, tanácsadásért, kihasználva az invazívabb gyógyító megoldásokat is, mint pl. a lézeres pigmentfolt eltávolítást, intenzív hámlasztást, vagy a krioterápiás kezelést.