Tel.: +36-34-311-135

LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST - 40+ age


Mik a bőrpeptidek és milyen hatással bírnak?

Milyen előnyei vannak a bőrpeptideknek? Miért elengedhetetlen részei az öregedésgátló rutinnak? Fedezd fel hogy segíthetnek a szépségápolás legújabb csodaszerei a bőröregedés elleni harcban.

Amennyiben ismered a bőröregedés alapelveit, biztosan hallottál már a bőrpeptid nevű fehérjékről, az öregedésgátló szektor legújabb csodaszereiről. Valószínűleg tudod, hogy bőrünk megjelenése nagyban függ a megfelelő kollagénszinttől. Ezért fontos a kollagénpótló, megfelelő peptideket tartalmazó bőrápoló használata. Sokféle peptidet ismerünk. Mindegyik más konkrét területért felelős, de öregedésgátló hatása miatt számunkra kozmetikai szempontból a legfontosabb a kollagéntermelést fokozó csoport.

A kollagénveszteség idővel a finom vonalak, ráncok megjelenéséhez és bőrtónus változáshoz vezethet.

 

A rugalmasságért és feszességért felelős kollagén a bőr legfőbb kötőszövete. Az idő előrehaladtával azonban a testünkben található mennyiség csökken, főleg ha nagymértékű ultraviola sugárzásnak vagy mérgező cigarettafüstnek van kitéve. A kollagénveszteség felelős a bőröregedés jeleiért, mint a finom vonalak, ráncok és pigmentfoltok megjelenéséért, ezért érdemes különös figyelmet fordítani a kollagénpótlásra bőrápoló rutinunk keretében. A peptidek sokat segíthetnek bőrünkön. Hogyan fejtik ki hatásukat? Itt megtalálsz mindent, amit érdemes róluk tudni.

Természetes bőrpeptidek


Ezek a rövid aminosav láncocskák természetes módon is jelen vannak testünkben, pl. kollagén, keratin és elasztin fehérjerészecskékként. Gyakran használják főleg a búzából és a borsóból nyert növényi peptideket a bőr természetes fehérjéi erősítésére.

A bőrpeptidek segíthetik testünk kollagéntermelését


A peptidek metabolikus hatással vannak a receptorsejtekre, stimulálva a tápanyagok termelését és felhasználását. A bőrápolásban ez általában azt jelenti, hogy a bőr mélyén lévő sejtek kollagéntermelése nő, azaz a fehérjékkel együtt javítja a bőrt, mely így ellenállóbb az öregedési folyamatokkal szemben.

A bőrpeptidek segíthetnek feszesen tartani bőrünket


A kollagén segít bőrünk két fő rétegét összetartani - összekapcsolja a felhámot (dermiszt) és az epidermiszt (irhát). A bőröregedés miatt az epidermisz vékonyodik és a felhámot az irhával összekötő réteg laposodik, ami rugalmasság-, és feszességvesztéssel jár. Peptidek segítségével támogathatjuk a bőr kollagéntermelését, illetve óvhatjuk meglévő kollagénkészletünket, ezzel javítva a bőrtónust és rugalmasságot. A megfelelő mennyiségű kollagén biztosíthatja a bőr feszesebb, simább és fiatalosabb megjelenését.

A különböző bőrpeptidek más és más hatással rendelkeznek


A bőr bizonyos receptoraira összpontosítva a peptidek különböző fajtái más és más hatással bírnak. A Dermican ™ nevű peptid például támogatja a bőr megújulását. Más peptidek felelősek a bőr ragyogásáért, csökkenthetik a pattanások megjelenését vagy javíthatják a rosaceát. A ráncsimítástól és bőrmegújítástól kezdve a fokozott hidratálásig és a bőr pigmentációjának javításáig az öregedésgátló bőrápolók gyakran tartalmaznak kollagéntermelést segítő, bőrsimító és tónusjavító peptideket.

A bőrpeptidek és aktív hatóanyagok jól kombinálhatók


A peptidek önmagukban is sok dologra képesek, de mint sok más esetben, együttműködés a megfelelő partnerekkel szinte csodákra képes. A hidratáló és oxidáció ellen is védő LiftActiv Collagen Specialist-hoz hasonló krémek a bőröregedés elleni peptideket ragyogást biztosító C-vitaminnal kombinálják, ezzel biztosítva a peptidek  fesszesség-, és rugalmasságfokozó maximális hatását az ideális öregedásgátló bőrápolás érdekében. A jól használt peptidek aktív és hasznos, jól célzott bőrápolást biztosító szövetségéseink az öregedés elleni harcban.
LIFTACTIV
1

Pigmentfoltok

Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

A ráncok mellett jelentkező egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma az arcon, dekoltázson és a kézfejeken kialakuló, „öregségi foltok" néven ismert hiperpigmentáció. Többféle pigmentfolt létezik.  Lássuk mitől keletkeznek és mit tehetünk ellenük.

Pigmentation_HU_Bőröregedés és hiperpigmentáció
Bőröregedés és hiperpigmentáció

A napfény, a bőr természetes öregedése és a genetikai tényezők a fő felelősök bőr pigmentháztartásának alakulásáért.

A csökkenő pigment termelés és a bőrben való eloszlás is fontos hatással bírnak. Ha a melanin nevű, a bőr alaptónusáért felelős pigment nem oszlik el egyenletesen akkor az epidermisz felső rétegében gyűlik össze. Ennek következtében egyenetlenné válik a bőr tónusa, májfoltok és sötét pigmentfoltok alakulnak ki.

A bőröregedés

30 éves kor után már sok nő bőrén mutatkoznak az egyenetlen pigmentációra utaló első jelek (leggyakrabban sötét pigmentfoltokként). Ezekről legtöbbször a szabadtéri UVA sugárzás tehet. A foltok a bőrben kezdődő változások, az öregedés indikátorai.

A hormonális változások pigmentháztartásra gyakorolt hatása

A pigmentfoltok kialakulásában szerepet játszó második leggyakoribb tényező a hormonális egyensúly felborulása. A probléma felléphet bizonyos gyógyszerek  (pl. hormonális fogamzásgátló tabletták) hatására, vagy akár a terhesség alatti túlzott napozás miatt is.

Az akné nyomai

A bőr gyulladása vagy kisebesedése által okozott hiperpigmentáció életkortól független, ezért ebben az esetben nem „öregségi foltokról" beszélünk. Ebbe a kategóriába tartoznak pl. az akné után megmaradó sötétebb foltok. A begyulladt bőr körül felszabaduló melanin lapos, nem kitüremkedő rózsaszín, vörös vagy barnás foltokat hagy. Az UV sugárzás nem kiváltó ok, de súlyosbítja a már meglévő problémát.

Szabaduljon meg a pigmentfoltoktól

Ha megszabadult a sötétebb foltoktól és visszanyerte egyenletes bőrfelszínének ragyogó tónusát, akkor még hátravan egy nagyon fontos lépés. A mindennapi megelőző hatású bőrápoló rutin beiktatása.

A pigmentfoltok megelőzése

A napsugarak a fő felelősök a legtöbb sötétebb folt kialakulásáért és a bőr állapotának romlásáért is. A bőrgyógyászok ezért hangsúlyozzák az UV sugárzás elleni mindennapos védelem fontosságát. Amennyiben bőre hajlamos a hiperpigmentációra, szeretné megelőzni a pigmentfoltok kialakulását és sötétedését, használjon minden reggel UV filterrel rendelkező nappali krémet minél magasabb UVA és UVB faktorral akkor is, ha nem tervez intenzív napozást! Keresse a magas SPF-fel rendelkező vagy napvédelemre fejlesztett speciális krémeket.

Korrekció – az egységes bőrtónusért

Használja ki az intenzíven gondoskodó aktív hatóanyagok magas koncentrációját a korrektív bőrápolásban, és szabaduljon meg a hiperpigmentáció következtében keletkezett foltoktól az egységes bőrfelszínért.

Ne feledkezzen meg a mindennapos gondoskodásról megfelelő nappali és éjszakai arckrém használatával!

Ezen kívül mindig jó ötlet dermatológushoz fordulni pontos diagnózisért, tanácsadásért, kihasználva az invazívabb gyógyító megoldásokat is, mint pl. a lézeres pigmentfolt eltávolítást, intenzív hámlasztást, vagy a krioterápiás kezelést.