Tel.: +36-34-311-135

Vizsgáló készülékek

A Breastlight mell-lámpa nők számára készült, az egészség megőrzése céljából. Segít abban, hogy a mell elváltozásait időben felismerje.

A Breastlight mell-lámpa segítségével a mellét új megvilágításban láthatja. A Breastlight mell-lámpa ártalmatlan piros fénnyel világítja meg a mell szöveteit, így bizonyos belső részletek láthatóvá válnak. Ezzel a módszerrel megtudhatja, mi a normális, észreveheti a változásokat és megnyugtathatja Önt, hogy a megfelelő módon figyel oda magára.

Sötét vonalakként látszanak a vénák és más erek, ami teljesen normális. Hónapok alatt meg fogja tanulni, hogyan néz ki a mell-lámpával átvilágított melle. Ez a kép ugyanolyan ismerős lesz Önnek, mint a mell külső képe.

A mell ismeretének legfőbb feladata, hogy az elváltozásokat észrevegye.

Kérjük, ne feledje:

Javasolt a szűrővizsgálatok rendszeres felkeresése. A Breastlight nem alkalmas mammográfiai szűrésre.
A Breastlight mell-lámpa segítségével megnézheti, milyen a melle belülről. Akkor a leghatásosabb, ha elsötétített helyiségben használja. Erős fénye átvilágítja a mell szövetállományát. A fény a mell szövetein áthatol és azokat a sötét területeket fedi fel, ahol vér van jelen. Ezért hát teljesen normális, hogy az erek körvonalai kirajzolódnak, de a sötétebb foltok, melyek elváltozásokat mutathatnak orvosi ellenőrzést igényelnek.

A Breastlight korra tekintet nélkül használható, főleg menopauza idején vagy azt követően, amikor a mell szövetállománya megváltozik. Ugyancsak hasznos olyan nők számára, akiknek erezettebb mellállománya van, mely mindig csomósnak tűnik. A Breastlight különbséget tesz a normál szövetállomány és azon területek között, ahol vérerek vannak, mely rendellenességet jelezhet.

A Breastlight mell-lámpa úgy került kialakításra, hogy a fény maximálisan áthatoljon a mell szövetein keresztül. Még így is, a fénynek csak töredéke hatol át teljesen – ez az, amit a termék használata közben lát. Ezért fontos a lámpát sötét helyen használni.

A vörös/narancs fény azt a célt szolgálja, hogy optimális kontrasztot érjünk el és a lehető legtöbb részletet lássuk. A mell-lámpából kijövő összes fény látható, és minden káros mellékhatás nélkül alkalmazható bármilyen gyakorisággal.

Ha a fény érrel találkozik, a vörösvértestben található hemoglobin elnyeli. Ezért az erek sötét vonalként látszódnak.

Rosszindulatú daganatok körül megnövekszik a vér mennyisége, tehát a homályos területek elváltozást jelezhetnek. A vízzel teli ciszták azonban nem nyelik el a fényt.
tesztek visszajelzései ezidáig kimagaslóan pozitívak voltak. A Breastlight mell-lámpát könnyen kezelhetőnek tartják a használók. Továbbá a használata magabiztosságot adott a mellük ellenőrzése során.

Csomós mell

Főleg a csomós mellállományú nők, akiknek a kézzel történő ellenőrzés nehéznek bizonyul mondták azt, hogy a mell-lámpa nagyon hasznos segítség az önellenőrzés folyamán.

Nagyobb mellek

A nagyobb mellű nők sokszor nem biztosak magukban az önvizsgálat tekintetében, de a Breastlight nagyobb biztonságot adott neik.

A Breastlight mell-lámpa használata egyszerű.

Néhány fontos dolog a mell-lámpa használatához:

 • A helyiséget sötétítse el!
 • Tegyen síkosító gélt a bőrére!
 • A bekapcsolt lámpát tegye egyik melle alá és nézzen lefelé!
 • A mell-lámpát erősen nyomja a bőréhez!
 • Használjon tükröt, hogy a mellét jobban láthassa!
 • A mell teljes területét vizsgálja át, a hónaljánál és a mellen is!
 • Ha bármi gyanúsát lát, keresse fel orvosát!

A kijelző

kijelző 4 szimbólumot ábrázol

 1. A fényerő kijelző mutatja a kiválasztott fényerőt. 4 egység a maximum.
 2. Az akkumulátor kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét. Villogón jelzi, ha az akkumulátor lemerülőben van.
 3. A hőmérséklet jelző csak akkor világít ha a készülék túlhevült. Ebben a valószínűtlen esetben a készülék kikapcsol, a jelző pedig addig villog, amíg a készülék elegendően le nem hűlt és újra használható.
 4. Az utolsó használat óta eltelt napok számának kijelzője azt mutatja, hány napja használta utoljára a készüléket. Ez hasznos emlékeztető lehet.

Akkumulátor és töltés

A Breastlight mell-lámpa újratölthető akkumulátorral működik. Az első használat előtt körülbelül 4 órányi töltés szükséges. Az újratöltések gyorsabbak.

A FÉNY

A Breaslight mell-lámpa olyan érzékelési technológiát használ, mely biztosítja, hogy a lámpa teljes fényerejét csak akkor éri el, ha a bőrrel érintkezik. Az érzékelőnek kis bemelegedési időre van szüksége, így bekapcsolás után néhány másodperccel érdemes a bőrhöz tenni.

Ne nézzen közvetlen a mell-lámpa fényébe, akármelyik fényerőn is áll. Maradandó károsodást nem okoz, de átmeneti homályos látást okozhat.

A Breastlight mell-lámpa látható fényt bocsát ki. Teljesen biztonságos és semmilyen károsodást nem okoz a bőrben vagy a mell szöveteiben.

Száraz kendő vagy nedves ruha elegendő a tisztán tartásához. Javasoljuk, hogy tisztítás közben a kábeldugó borítást helyezze vissza.

A Breastlight nem vízálló. Ne használja tusolás vagy fürdés közben és ne merítse víz alá vagy tartsa a csap alá!1