Tel.: +36-34-311-135

PURETE TERMALE - Arcápoló termékcsalád

Mit tegyen és mit ne az üde arcbőrért

Ha valóban gyönyörű bőrt szeretne, a megfelelő arctisztítás elengedhetetlen. Olvassa el 5 legjobb tippünket arról, hogy mit egyen és mit ne az egész évben gyönyörű bőrért!

Mit tegyen és mit ne az üde arcbőrért

Mossa le a sminkjét arctisztítás előtt!

Úgy gondolja, hogy a nap végén elegendő csak a sminket lemosnia bőréről? Ez sajnos nem igaz! Amikor este a fürdőszobába lép, gondoljon rá, hogy a sminklemosás csak az első lépése a hatékony arctisztítási programnak! Egyes sminklemosók – főként az olaj alapúak – az arcbőrt zsíros érzetűvé tehetik, míg az arctisztítás önmagában nem valószínű, hogy minden sminkmaradékot jól eltávolít. A tartós szem és/vagy ajaksmink eltávolítása után, folytassa a bőrtípusának megfelelő arctisztítóval a bőr tiszta érzetéért és az éjszakai ápoló befogadásának előkészítéséért.

Alaposan tisztítsa meg a bőrét!

Nagy különbség van a megtisztított és a tiszta bőr között! Azoknak, akik nem viselnek sok sminket nincs olyan erős arctisztításra szükségük, mint a teljes sminket kedvelőknek, de nagyon meglepődne, ha tudná, hogy a városi élet napi szinten milyen mértékben károsíthatja a bőrt. Az öregedés csupán 20%-a függ a génektől, míg a maradék 80% az exposome-nak – a napi tényezők károsító hatásának, mint például a környezetszennyezés, az UV-sugárzás vagy az alváshiány. Fényvédő rendszeres használata segít védeni a bőrt, de nagyon nehéz lehet eltávolítani, főként azokat, amelyek mattítják is a bőrt. A szennyeződések és a piszok alapos eltávolításáért a bőrről, kezdje egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal megtisztítani az egész arcbőrt. Olaj alapú arctisztítóval folytassa, mint a Vichy szépítő hatású micellás olaja, amelynek az állaga tejes géllé változik a bőrrel érintkezve. Masszírozza a bőrbe, öblítse le majd finoman törölje szárazra – ennek még a legmélyebben megült szennyeződések sem fognak tudni ellenállni!

Igazítsa az arctisztítási programját az évszakokhoz!

Azok számára, akiknek zsíros a bőre, meleg időjárás esetén egy habzó arctisztító a programba való iktatása segíthet a túlzott faggyútermeléssel szemben. Több víz alapú vagy gél arctisztító pórusösszehúzót is tartalmaz – ezek szárító összetevők, amelyek segítenek úrrá lenni a zsíros bőrön. A hagyományos pórusösszehúzók alkoholt – uborka vagy mogyoró - tartalmaznak. És hasonlóan, ha a bőre kicsit száraz a hideg téli időjárástól, egy krémes vagy tejes arctisztító segíthet megtartani a bőr nedvességszintjét – ami különösen fontos, ha leradírozza az elhalt hámsejteket.

NE válaszon rossz arctisztítót a bőrtípusához!

Fontos a bőrápolási program évszakonkénti változtatása is, de a bőrtípusának a figyelembevétele az arctisztító kiválasztásakor életbevágó fontosságú. Pont, mint ahogyan az évszakok szerint váltogatja a sminktermékeit, az arctisztítónak a bőre legfontosabb problémáit kell megcéloznia. Ha a bőre hajlamos a bőrhibákra és pattanásokra, használjon inkább tonikot a hagyományos arctisztító tej helyett és keressen pórusösszehúzót tartalmazó termékeket, mint a gyümölcssavak vagy a mogyoró witch hazel a túlzott faggyú eltávolításáért. Míg, ha száraz vagy hámló, estére kiszáradásra hajlamos a bőre, akkor egy krém alapú arctisztítót érdemes választania a további kiszáradás elkerüléséért. Keresse a hidratáló összetevőket, mint a glicerin vagy a Vichy termálvize a bőr védőrétegének megerősítéséért. Végezetül az érzékeny bőrről kíméletes micellás vízzel távolítsa el a sminket, ha lehet hipoallergén összetételűvel.

NE tisztítsa túl a bőrt!

A megfelelő arctisztítás elengedhetetlen esténként ha az éjszakai arcápolójából a legtöbbet szeretné kihozni, de azért ne essen túlzásba! Nyáron a zsírosodásra hajlamos bőrt meg lehet tisztítani naponta 3-szor, de általában azt javasoljuk, hogy reggel és este tisztítsa csak meg, hogy ne vonja meg a bőrétől a természetes olajokat.

1

Pigmentfoltok

Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

A ráncok mellett jelentkező egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma az arcon, dekoltázson és a kézfejeken kialakuló, „öregségi foltok" néven ismert hiperpigmentáció. Többféle pigmentfolt létezik.  Lássuk mitől keletkeznek és mit tehetünk ellenük.

Pigmentation_HU_Bőröregedés és hiperpigmentáció
Bőröregedés és hiperpigmentáció

A napfény, a bőr természetes öregedése és a genetikai tényezők a fő felelősök bőr pigmentháztartásának alakulásáért.

A csökkenő pigment termelés és a bőrben való eloszlás is fontos hatással bírnak. Ha a melanin nevű, a bőr alaptónusáért felelős pigment nem oszlik el egyenletesen akkor az epidermisz felső rétegében gyűlik össze. Ennek következtében egyenetlenné válik a bőr tónusa, májfoltok és sötét pigmentfoltok alakulnak ki.

A bőröregedés

30 éves kor után már sok nő bőrén mutatkoznak az egyenetlen pigmentációra utaló első jelek (leggyakrabban sötét pigmentfoltokként). Ezekről legtöbbször a szabadtéri UVA sugárzás tehet. A foltok a bőrben kezdődő változások, az öregedés indikátorai.

A hormonális változások pigmentháztartásra gyakorolt hatása

A pigmentfoltok kialakulásában szerepet játszó második leggyakoribb tényező a hormonális egyensúly felborulása. A probléma felléphet bizonyos gyógyszerek  (pl. hormonális fogamzásgátló tabletták) hatására, vagy akár a terhesség alatti túlzott napozás miatt is.

Az akné nyomai

A bőr gyulladása vagy kisebesedése által okozott hiperpigmentáció életkortól független, ezért ebben az esetben nem „öregségi foltokról" beszélünk. Ebbe a kategóriába tartoznak pl. az akné után megmaradó sötétebb foltok. A begyulladt bőr körül felszabaduló melanin lapos, nem kitüremkedő rózsaszín, vörös vagy barnás foltokat hagy. Az UV sugárzás nem kiváltó ok, de súlyosbítja a már meglévő problémát.

Szabaduljon meg a pigmentfoltoktól

Ha megszabadult a sötétebb foltoktól és visszanyerte egyenletes bőrfelszínének ragyogó tónusát, akkor még hátravan egy nagyon fontos lépés. A mindennapi megelőző hatású bőrápoló rutin beiktatása.

A pigmentfoltok megelőzése

A napsugarak a fő felelősök a legtöbb sötétebb folt kialakulásáért és a bőr állapotának romlásáért is. A bőrgyógyászok ezért hangsúlyozzák az UV sugárzás elleni mindennapos védelem fontosságát. Amennyiben bőre hajlamos a hiperpigmentációra, szeretné megelőzni a pigmentfoltok kialakulását és sötétedését, használjon minden reggel UV filterrel rendelkező nappali krémet minél magasabb UVA és UVB faktorral akkor is, ha nem tervez intenzív napozást! Keresse a magas SPF-fel rendelkező vagy napvédelemre fejlesztett speciális krémeket.

Korrekció – az egységes bőrtónusért

Használja ki az intenzíven gondoskodó aktív hatóanyagok magas koncentrációját a korrektív bőrápolásban, és szabaduljon meg a hiperpigmentáció következtében keletkezett foltoktól az egységes bőrfelszínért.

Ne feledkezzen meg a mindennapos gondoskodásról megfelelő nappali és éjszakai arckrém használatával!

Ezen kívül mindig jó ötlet dermatológushoz fordulni pontos diagnózisért, tanácsadásért, kihasználva az invazívabb gyógyító megoldásokat is, mint pl. a lézeres pigmentfolt eltávolítást, intenzív hámlasztást, vagy a krioterápiás kezelést.