Tel.: +36-34-311-135

DERMABLEND - Erősen fedő korrekciós lapozó

Az erősen fedő korrektor eloszlatásának titka

Bár nagyszerűen elfedik a bőrhibákat, a bőr kipirosodását és az egyenetlenségeket, az erősen fedő korrektorokat gyakran nehéz eloszlatni a bőrön. Mi lehet a megoldás? Válasszon krémes állagú stiftes kiszerelést, amely erőlködés nélkül a bőrbe olvad!

Az erősen fedő korrektor eloszlatásának titka

Korrektorok különböző formában kaphatóak a stifttől a krémes és a folyékony állagon át egészen a ceruzás kiszerelésig. Az Ön bőre igényeinek megfelelő termék kiválasztásakor fontos figyelembe venni két kulcsfontosságú tényezőt: a textúrát és a fedés erősségét. Azok, akik az alkalmanként megjelenő foltokat vagy pattanásokat szeretnék elrejteni és korrigálni, hajlamosak inkább a könnyebb fedésű korrektorokat választani, amik azonban a nap folyamán hamar elkezdhetnek kopni vagy halványulni. Az erős fedésű korrektorokat viszont kicsit nehezebb eloszlatni a vastagabb fedésű sűrűbb állaguk miatt. A Vichy Dermablend korrektor stiftjének megújult összetétele úgy lett kialakítva, hogy maximalizálja a fedést, ám ez ne menjen az eloszlathatóság kárára. A bőrbe olvadva akár 16 órán át tart, anélkül, hogy megülne a ráncokban vagy a felvitt réteg túl vastagnak tűnne.

Tippek a korrektor szemek körüli eloszlatására

A bőrproblémák közül a szemek alatti sötét karikák sok nő számára a legbosszantóbbak. Míg a könnyebb formulák nem biztosítanak optimális fedést, addig a klasszikus stiftek vagy krémek gyakran soknak tűnhetnek, különösen akkor, ha púder is kerül rájuk. A szemek alatti bőr az arc egyik legvékonyabbik része, ezért rendkívül fontos a kíméletesség a korrektor felvitelekor erre az igen érzékeny területre. A Dermablend korrektor stift méhviasszal gazdagított formulája elősegíti a bőrön való könnyed eloszlatást. A tesztben résztvevők több mint 94% -a állította azt, hogy a termék könnyen eloszlatható, míg 98%-uk jegyezte meg, hogy hihetetlenül könnyű az állaga, mégis hosszan tart.[1] A termék hipoallergén formulája ráadásként allantoinnal dúsított, mely egy bőrnyugtató tulajdonságairól ismert összetevő - ideális társ a bőr kipirosodása elleni küzdelemben.Tippek a kipirosodás és a pattanások elfedéséhez

Ha foltokkal és egyéb bőrhibákkal küzd, az ujja helyett próbálja meg ecsettel felvinni a korrektort! Ez segíthet a pontos fedés elérésében azokon a helyeken, ahol erre a leginkább szükség van. Nagyobb foltok, elszíneződés vagy egyenetlen bőrfelszín esetén próbálja a gyűrűsujjával felvinni a korrektort, a jobb eloszthatóság érdekében, maszk hatás nélkül. A Dermablend korrektor stift erős fedése és könnyen eloszlatható állaga miatt nagyszerűen alkalmazható a bőrhibák, a hegek, a piros foltok vagy a nem egységes bőrtónus elfedésére.


[1] Teszt 69 nővel, 18 és 65 év között. Minden bőrtípusra.

2 db raktáron
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
1 db raktáron
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
1 db raktáron
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
Érdeklődjön
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
1 db raktáron
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
1 db raktáron
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
1 db raktáron
11 009 Ft
8 668 Ft +áfa
367 Ft / ml
1

Pigmentfoltok

Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

A ráncok mellett jelentkező egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma az arcon, dekoltázson és a kézfejeken kialakuló, „öregségi foltok" néven ismert hiperpigmentáció. Többféle pigmentfolt létezik.  Lássuk mitől keletkeznek és mit tehetünk ellenük.

Pigmentation_HU_Bőröregedés és hiperpigmentáció
Bőröregedés és hiperpigmentáció

A napfény, a bőr természetes öregedése és a genetikai tényezők a fő felelősök bőr pigmentháztartásának alakulásáért.

A csökkenő pigment termelés és a bőrben való eloszlás is fontos hatással bírnak. Ha a melanin nevű, a bőr alaptónusáért felelős pigment nem oszlik el egyenletesen akkor az epidermisz felső rétegében gyűlik össze. Ennek következtében egyenetlenné válik a bőr tónusa, májfoltok és sötét pigmentfoltok alakulnak ki.

A bőröregedés

30 éves kor után már sok nő bőrén mutatkoznak az egyenetlen pigmentációra utaló első jelek (leggyakrabban sötét pigmentfoltokként). Ezekről legtöbbször a szabadtéri UVA sugárzás tehet. A foltok a bőrben kezdődő változások, az öregedés indikátorai.

A hormonális változások pigmentháztartásra gyakorolt hatása

A pigmentfoltok kialakulásában szerepet játszó második leggyakoribb tényező a hormonális egyensúly felborulása. A probléma felléphet bizonyos gyógyszerek  (pl. hormonális fogamzásgátló tabletták) hatására, vagy akár a terhesség alatti túlzott napozás miatt is.

Az akné nyomai

A bőr gyulladása vagy kisebesedése által okozott hiperpigmentáció életkortól független, ezért ebben az esetben nem „öregségi foltokról" beszélünk. Ebbe a kategóriába tartoznak pl. az akné után megmaradó sötétebb foltok. A begyulladt bőr körül felszabaduló melanin lapos, nem kitüremkedő rózsaszín, vörös vagy barnás foltokat hagy. Az UV sugárzás nem kiváltó ok, de súlyosbítja a már meglévő problémát.

Szabaduljon meg a pigmentfoltoktól

Ha megszabadult a sötétebb foltoktól és visszanyerte egyenletes bőrfelszínének ragyogó tónusát, akkor még hátravan egy nagyon fontos lépés. A mindennapi megelőző hatású bőrápoló rutin beiktatása.

A pigmentfoltok megelőzése

A napsugarak a fő felelősök a legtöbb sötétebb folt kialakulásáért és a bőr állapotának romlásáért is. A bőrgyógyászok ezért hangsúlyozzák az UV sugárzás elleni mindennapos védelem fontosságát. Amennyiben bőre hajlamos a hiperpigmentációra, szeretné megelőzni a pigmentfoltok kialakulását és sötétedését, használjon minden reggel UV filterrel rendelkező nappali krémet minél magasabb UVA és UVB faktorral akkor is, ha nem tervez intenzív napozást! Keresse a magas SPF-fel rendelkező vagy napvédelemre fejlesztett speciális krémeket.

Korrekció – az egységes bőrtónusért

Használja ki az intenzíven gondoskodó aktív hatóanyagok magas koncentrációját a korrektív bőrápolásban, és szabaduljon meg a hiperpigmentáció következtében keletkezett foltoktól az egységes bőrfelszínért.

Ne feledkezzen meg a mindennapos gondoskodásról megfelelő nappali és éjszakai arckrém használatával!

Ezen kívül mindig jó ötlet dermatológushoz fordulni pontos diagnózisért, tanácsadásért, kihasználva az invazívabb gyógyító megoldásokat is, mint pl. a lézeres pigmentfolt eltávolítást, intenzív hámlasztást, vagy a krioterápiás kezelést.